Mangosmoothiie med lime
1 port.
♥1 dl Fryst mango
♥1/2 Lime
♥2,5 dl Naturell yoghurt (3%)
♥1 dl vatten eller färskpressd juice
♥Istärningar
1. Riv lime och pressa ur saften i en mixer
2. Tillsätt de andra ingredienserna och kör mixern till en jämn smoothie.
3. Häll upp i glas och njut
Lunch (God)
Tonfisksallad med kikärter
4 port.
♥1 burk Stora vita bönor
♥1/2 dl Olivolja
♥1 msk Rödvinsvinäger
♥2 tsk Senap
♥Salt och svartpeppar
♥1/2 Rödlök
♥1 stor knippe bladpersilja
♥1 liten Squash
♥1/2 huvud av Isbergsallad
♥2 burkar Tonfisk i vatten
♥2 Kokta ägg
♥1 Citron
♥Ev: lite Kapris
1. Skölj av bönorna ordentligt och lägg i en skål. Häll på olivolja, vinäger och senap. böanda om väl och smaka av med salt och peppar.
2. Skala och skiva rödlök. Finhacka persiljan. Skiva squashen och lägg i en stekpanna med lite olivolja. Tillsätt rödlöken och stek i några minuter. Smaka av med lite salt och peppar och lägg i en stor skål.
3. Tillsätt bönorna, skivad isbergsallad och persilja. Häll av vattnet från tonfisken och lägg i salladen.
4. Dekorera med kokt ägg, majonäs, citronklyfta
och kapris.

Middag
Rostad blomkål med korv
4 port.
♥1 Blomkålshuvud
♥1 Kålrot
♥1 Palsternacka
♥1 msk Olja
♥Salt och svartpeppar
♥600 g korv med hög kötthalt
Senapssås:
1 dl Gröddfil
1 tsk Diljonsenap
1 tsk Sötstark senap
Salt och svartpeppar
1. Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att röra ihop såsen. Blanda gräddfil med senap och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.
2. Plocka av buketter från blomkålen. Skala kålrot och palsternacka och skär i bitar.
3. Lägg grönsakerna på en pålå med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar och ungsbaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
4. Hetta upp en stekpanna och stek korven några minuter. Fördela grönsakerna på fyra tallrikar och lägg korven på grön-sakerna. Ringla senapssåsen över korven.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar