Bovete gröt med fikon, äpple och kanel
1 port.
Bovetegröt med fikon, äpple och kanel.
1 dl Bovetekross
1 tsk Linfrö
2 dl Vatten
1 krm Salt
2 Torkade fikon
½ Äpple
Kanel
1. Lägg Bovetekross, linfrö, vatten och salt i en kastrull koka upp. Skär fikon och 1/4 av äpplet i små bitar och blanda ner i gröten. Låt koka i ca 10 min.
2. Lägg upp gröten i en skål och pudra över kanel. Skär resten av äpplet i små bitar och strö över gröten. Servera med sojamjölk.
Lunch (Helt Ok)
Ärtsoppa
4 port.
5 dl Torkade gula ärtor
1/2 msk Salt
1 1/4 liter Vatten
1/2 tsk Salt
1 liten Gul lök
3 Kryddnejlikor
300 g Rimmat bogfläsk
Salt och Vitpeppar
1 tsk Timjan
Tillbehör: Stark senap
1. Lägg ärtorna i en skål och häll över vatten så att de täcks. Blanda i salt och låt ärtorna stå i minst 6 timmar.
2. Häll av vattnet och lägg ärtorna i en stor kastrull. Häll på nytt vatten och salt och låt koka under lock. Skumma av.
3. Skala löken och stick nejlikor i den. Skär fläsket i stora bitar. Lägg ner löken och fläsket i soppan och låt koka på svag värme under lock i 1 timme.
4. Ta upp fläsket, lägg åt sidan. Låt soppan koka ytterligare 30 min. Ta bort löken och smaka av med salt, peppar och timjan. Späd med vatten vid behov.
5. Skär fläsket i små bitar och tillsätt i soppan. Servera med stark senap.
Middag (Mkt God)
1 port.
2 Ägg
2 msk Vatten
Salt och svartpeppar
1 msk Smör
50 g Rökt lax
50 g Mozzarella
3-4 Valnötter
1 tsk Furikake (Japansk krydda)
Färsk basilika
1. Blanda ägg, vatten, salt och peppar i en skål.
2. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggblandningen.
3. Skär lax och mozzarella i tärningar och hacka valnötter och några kvistar persilja grovt.
4. Fördela lax, mozzarella, valnötter och persilja över omeletten i stekpannan. Stek tills äggblandningen stelnat. ca 5 min.
5. Vik ena halvan över den andra och lägg upp på ett fat.
6. Garnera gärna med färsk persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar