Vilken härlig morgon jag har haft, vaknade som en solstråle med gott humör!
Efter noggrant tänkande och planering så har jag bestämt mig för att börja med den här förbaskade GI maten. Jag har börjat på det innan men har inte nått hela vägen (inte ens klarat 1 dag)
Men nu är jag inne på min 3e dag och allting känns så mycket bättre nu,
jag har redan blivit piggare och känner att min energi håller på att komma tillbaka.
Nu är ju målet att jag ska klara av det här i 30 dagar och se hur förändringen blir psykiskt och fysiskt.
För er som tycker att GI meten är spännande och god så kommer jag lägga upp alla recept som jag gör.
Här kommer recepten som jag lagade på Måndagen.
(Tyvärr har jag inga bilder på vissa av recepten)
FRUKOST
Yoghurt med aprikos, blåbär och Körsbär.
1 por.
♥ 1 ½ dl Naturell yoghurt
♥ 1 st Aprikos
♥ 1 dl körsbär
♥ ½ dl Blåbär
1. Häll upp yoghurten i en skål. skölj och skär aprikosen i bitar,
skärna ur och dela körsbären på hälften.
Toppa yoghurten med frukten och bären.
Lunch
Quinoasallad med rökt lax.
4 port.
♥ 3 msk Olivolja
♥ 1 msk Rödvinsvinäger
♥ 1 tsk Dijonsenap
♥ ½ Citron
♥ Salt Peppar
♥ 4 dl Kokt Quinoa
♥ 1 burk svarta bönor ca 400g
♥ 1 knippe färsk Gräslök
♥ 4 kokta Ägg
♥ 2 Avokado
♥ 400 g Rökt lax
1. Blanda olivolja, vinäger och senap i en stor skål.
Riv citronskalet och tillsätt i skålen. Pressa i citronsaft och blanda om. Strö på salt och peppar.
2. Lägg i kokt quinoa och blanda om.
Skölj av bönorna och lägg i skålen tillsammans med hackad gräslök.
Blanda om ordentligt och låt gärna stå och marinera en stund innan servering.
3. Lägg upp på fat och garnera med ägghalvor, rökt lax, hackad avokado och hackad gräslök
Middag
Köttfärsbiffar med grönsakspure.
4 port.
Grönsakspure:
♥ 1 st Blomkålshuvud
♥ 1 st Broccolibukett
♥ 0,5 dl Creme Fraiche (går lika bra med turkisk yoghurt)
♥ Salt och Peppar
Köttfärsbiffar:
♥ 1 st Gul lök
♥ 1 st Morot
♥ 400g Nötfärs
♥ 1 tsk Salt
♥ 1 krm Svartpeppar
♥ 0,5 dl Creme fraiche
♥ 2 msk Smör
Till Servering:
Sallad, blandad grön tex ruccola
1 Knippe Gräslök (Färsk)
1. Dela blomkålshuvudet och broccolin i buketter och koka tills de blir mjuka, det tar ca 5 min.
Häll av det mesta vattnet, spara ytterst lite att mixa med. Mixa grönsakerna och lite av vattnet med mixerstav eller med mixer. Rör i creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
2. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och creme fraiche till en jämn len smet. Forma åtta avlånga biffar.
Stek dem i smör i en stekpanna, 3-4 min på varje sida.
3. Servera biffarna med mos och grönsallad. Toppa grönsakspuren med klippt gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar